Διοικητικό Συμβούλιο

Γεώργιος Τσουκαλάς, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Γεώργιος Τσουκαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.  Σπούδασε Παιδαγωγικά και ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ενεργό εμπλοκή στις συλλογικές δομές καθώς εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών. Επιστρέφοντας στην Ελευσίνα σε ηλικία  25 ετών το 1990 εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος και συνεχίζει να δραστηριοποιείται με τα κοινά της πόλης αδιάλειπτα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Το 2003 ορίζεται Αντιδήμαρχος με συνεχόμενες με θητείες έως το 2011 που αναλαμβάνει Δήμαρχος και επανέκλεγεται το 2014 έως και σήμερα. Όραμα του η μεταμόρφωση της Ελευσίνας στην πόλη που θα γίνει το παράδειγμα της βιώσιμης ανάπτυξης πανευρωπαϊκά με μακραίωνη ιστορία και όχημα το σύγχρονο πολιτισμό. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

 

Γαβριήλ Καμπάνης, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Γεννήθηκε στην Σκόπελο, Λέσβου. Ζει μόνιμα από το 1973 στην Ελευσίνα. Απεφοίτησε το 1985 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά ενώ έλαβε επαγγελματική επιμόρφωση από πρόγραμμα E-Learning του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, στην «Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων» και στην «Χρηματοοικονομική Διοίκηση» . Από το 1975 ασχολείται ενεργά στο Πολιτιστικό-Κοινωνικό και Οικολογικό Κίνημα της πόλης. Συνέβαλε στην ίδρυση και λειτουργία του Μορφωτικού Συλλόγου Άνω Ελευσίνας, της Κινηματογραφικής Λέσχης, του Πειραματικού Κέντρου Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργίας, της Οικολογικής Κίνησης, του Φοιτητικού Συλλόγου, του Φιλοζωικού Σωματείου και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας. Το 2003 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος. Το 2005 αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Πρασίνου, το 2006 αναλαμβάνει Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου. Το 2008 αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Το 2012 ορίζεται Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής. Από το 2006 μέχρι το 2016 ήταν υπεύθυνος του Φεστιβάλ «Αισχύλεια». Σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Α.Ε «Ελευσίνα 2021».

 

Σταυρούλα –Βίλλυ Φωτοπούλου, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

Η Σταυρούλα –Βίλλυ Φωτοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα, και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο της πόλης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Eργάζεται από το 1996 στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου τοποθετήθηκε ως απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.  Διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Σύγχρονη Ιστορία (ΕΚΠΑ, 2008) και στην Κοινωνική Λαογραφία (ΕΚΠΑ, 2011).  Χειρίζεται άριστα την αγγλική γλώσσα και ικανοποιητικά τη γαλλική και την ισπανική.  Είναι Διευθύντρια Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Γεν. Δ/νση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 2014. Έχει εκπροσωπήσει το Υπουργείο Πολιτισμού σε Διεθνείς Οργανισμούς (UNESCO, EE), αναφορικά με θέματα αρμοδιότητάς της.

 

Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μέλος  Διοικητικού Συμβουλίου

 

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, 46 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στην Σχολή Χημικών Μηχανικών από όπου αποφοίτησε το 1995. Απέκτησε δίπλωμα Μάστερ και Διδακτορικό το 1999 από την σχολή χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ της Αγγλίας (UMIST). Εργάστηκε επί 3 έτη ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στης Αγγλίας (UMIST). Από το 2002, εργάζεται στην εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. – ως μηχανικός σε διευθυντικές θέσεις σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων.

Από το 2011 έως και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Ελευσίνας και έχει διατελέσει πρόεδρος νομικών προσώπων του Δήμου, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου της Ελευσίνας και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος.

Κυριακούλα (Κούλα) Παραδείση, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

Η Κυριακούλα Παραδείση γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1953.  Στην  πόλη που  την ανάστησε, την γαλούχησε, έδωσε όλη την αγάπη της. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά και τρία εγγόνια. Μετά την γέννηση των παιδιών της, και επί τριάντα έτη, ασχολήθηκε με την διαχείριση της εταιρείας οικοδομικών έργων της οικογένειάς της. Παράλληλα δόθηκε ολόψυχα στην μάχη για την ευημερία της πόλης και των ανθρώπων της. Ασχολήθηκε έντονα με τα κοινά, τόσο σε δημοτικό  επίπεδο όσο και  νομαρχιακό. Στέλεχος της Διοίκησης του Θριάσιου Νοσοκομείου επί δέκα έτη, στάθηκε αρωγός στα προβλήματα εργαζομένων και ασθενών. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, έδωσε και δίνει  μάχες για το κοινό πάντοτε καλό.  Μέλος της επιτροπής ΕΛΕΥΣΙΝΑ 21, κατόπιν επιλογής της από τον Δήμαρχο Ελευσίνας. Είναι στην επιτροπή πολιτισμού με πρόεδρο την κα Κεφαλογιάννη της Νέας Δημοκρατίας. Φύση και θέση άνθρωπος της προσφοράς, η Κούλα Παραδείση, αεικίνητη, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό όσων την χρειάζονται.

 

Λινάρδου Σοφία, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

 

Η Λινάρδου Σοφία, 50 ετών γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα.  Το 1985 εισήλθε στο τμήμα Φυσικής στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Τελειώνοντας τις σπουδές της , υπήρξε συνεργάτης- συμμέτοχος σε μεγάλη Φροντιστηριακή αλυσίδα στην Ελευσίνα.  Στο διάστημα αυτό παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά.  Το 2003-2004 παρακολούθησε σεμινάρια διάρκειας ενός έτους που αφορούν Ιστορία της Τέχνης & της Αρχιτεκτονικής μέχρι και τους νεότερους χρόνους.  Το 2005 ξεκινησε να φοιτά στο κολλέγιο ΑΚΤΟ που ειδικεύεται στον τομέα των Εφαρμοσμένων και Καλών τεχνών, του Design και των Media και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα σπουδών Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων,όπου το 2009 αποφοίτησε.  Το 2011, δίνοντας εξετάσεις εισήλθε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. με κατεύθυνση Δομοστατικού Μηχανικού στο A.E.I Πειραιά T.T.  Το διάστημα αυτό εκπονεί την πτυχιακή της.

 

Θανάσης Μίλησης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

O Θανάσης Μίλησης σπούδασε οικονομικά και marketing και ταυτόχρονα κινηματογράφο και τηλεόραση στο τμήμα σκηνοθεσίας της σχολής Σταυράκου. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ασχολήθηκε συστηματικά με το θέατρο, την τηλεόραση (μουσικό τμήμα της ΕΡΤ), ραδιόφωνο (Α’ πρόγραμμα της ΕΡΤ στην εκπομπή “Κείμενα και οι δημιουργοί τους”) και κινηματογράφο. Συμμετέχει σε πολλές παραγωγές του Κέντρου Κινηματογράφου σαν βοηθός σκηνοθέτης Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της κινηματογραφικής λέσχης Ελευσίνας και δημοσίευσε πολλές κριτικές και παρουσιάσεις ταινιών. Εργάστηκε ως επικεφαλής ομάδας επεξεργασίας προγραμμάτων καθημερινών προβολών (παράλληλο κύκλωμα) κατά την θερινή περίοδο της πρώτης απόπειρας και δημιουργίας στην Ελλάδα. Από το 1984 έως το 2004 ήταν σύμβουλος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ελευσίνας. Δραστηριοποιήθηκε για τρία χρόνια (1989-1992) στην ομάδα του Αλέξη Δαμιανού ως βοηθός σκηνοθέτης για την ταινία «Ηνίοχος» . Κατόπιν, εργάστηκε (1992-1994) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ως σκηνοθέτης. Ακολουθεί συνεργασία για την έρευνα, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της 12χρονης παραγωγής (1988-2000) του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος πέτρα» σκηνοθεσίας Φίλιππου Κουτσαφτή ως βοηθός σκηνοθέτης.

Από το 1996 εργάζεται στο Starchannel ως σκηνοθέτης συμμετέχοντας σε δεκάδες παραγωγές και πολυκάμερων συστημάτων, όπως ζωντανών και μαγνητοσκοπημένων εκπομπών, μουσικών προγραμμάτων και videoclips, θεατρικών έργων, διαφημιστικών spots, trailers κ.α.

 

Θεόδωρος Καραντινός, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Θεόδωρος Καραντινός γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1954 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου και κατάγεται από το νησί της Χάλκης Δωδεκανήσου. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε το διετές μεταπτυχιακό τμήμα Αναλυτών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. Έχει εργαστεί στη Λιβύη και συγκεκριμένα στην εταιρεία ΕΔΟΚ – ΕΤΕΡ Α.Ε. ως Διευθυντής Προσωπικού και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων. Εργάζεται από το 1986 στην βιομηχανία χρωμάτων «ΧΡΩΤΕΧ Α.Ε.» αρχικά ως υπεύθυνος προμηθειών Α’ υλών, κατόπιν ως Διευθυντής Αναπτυξιακών έργων διατηρώντας και τον τομέα των προμηθειών και από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2013 ως Διευθυντής Εργοστασίου Βόλου ενώ παράλληλα συμμετέχει  από το 2001, στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιχειρηματικού Πάρκου Ελευσίνας Α.Ε. και κατέχει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών και συμμετέχει στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά ως αντιπρόεδρος. Έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα που αφορούν την βιομηχανία καθώς και σε διαπραγματεύσεις και επαφές με πανευρωπαϊκά όργανα (CEFIC, Chemical Federations, όργανα της Ε.Ε. κ.λ.π.) και με τις ελληνικές αρμόδιες αρχές (Υπουργεία, Γενικό Χημείο του Κράτους, Τελωνεία κ.λ.π.). Επίσης διαθέτει σημαντική εμπειρία σε Διαχείριση Ανθρωπίνων πόρων και σε αναπτυξιακά έργα (κατασκευαστικά). Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό.

 

Μαρία Φιλιππή, Διευθύνουσα Σύμβουλος

 

Η Μαρία Φιλιππή ξεκίνησε την καριέρα της πριν είκοσι δύο χρόνια ως ειδική σε θέματα επικοινωνίας και ΜΜΕ, ενώ παράλληλα σπούδαζε Διοίκηση Επιχειρήσεων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο με ειδίκευση τον τουρισμό. Η καινοτόμος προσέγγιση των θεμάτων στρατηγικής σε συνδυασμό με την εμβάθυνση σε ζητήματα επικοινωνίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης την οδήγησαν σε επιπλέον σπουδές σε αυτούς τους τομείς με επιπλέον εξειδίκευση στις ΤΠΕ για την εκπαίδευση, την επικοινωνία  και τον πολιτισμό μέσω του σχετικού διεπιστημονικού διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος. Η εμπειρία της πλέον των δεκατεσσάρων ετών σε τομείς Στρατηγικής και Επικοινωνίας σε μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους της έδωσαν τη δυνατότητα να αναπτύξει έργα βιώσιμης ανάπτυξης για περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες στο πλασίο δράσεων του τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των εταιριών αυτών.  Η Μαρία συνεχίζει την έρευνα στο χώρο των υβριδικών χώρων και της σύνδεσης τεχνολογίας, πολιτισμού και οικονομικής ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας. Έχει ιδρύσει το καινοτόμο www.ecoktima.com – τον πρώτο υβριδικό χώρο επαυξημένης μάθησης και εμπειρίας το 2011 και τώρα έχει αφοσιωθεί στο ρόλο της Διευθύνουσας Συμβούλου με σκοπό την υλοποίηση του οράματος της Eleusis 2021.

 

Η Μαρία είναι 41 ετών, παντρεμένη και μια χαρούμενη μητέρα δύο παιδιών.  

 

Κέλλυ Διαπούλη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Η Κέλλυ Διαπούλη είναι θεατρολόγος και πολιτιστική διαχειρίστρια με 10ετή εμπειρία στους τομείς της πολιτιστικής δικτύωσης, των διεθνών πολιτιστικών συνεργασιών και της επιμέλειας και οργάνωσης διεθνών προγραμμάτων και γεγονότων. Από το 2004 έως το 2008 εργάστηκε στους παραπάνω τομείς στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού – Πολιτιστική Ολυμπιάδα, ενώ από το 2009 και εξής συνεχίζει να εργάζεται σε αυτούς τους τομείς στην Μη Κερδοσκοπική εταιρεία “busart”, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση στο University of Warwick (UK). Είναι υπότροφος των ιδρυμάτων Ωνάση και Fulbright, μέλος του Δικτύου Αποφοίτων της Ακαδημίας Φεστιβάλ του European Festivals Association (efa), μέλος του Young Cultural Innovators Forum του Salzburg Global και μέλος του Advisory Board του Διεθνούς Δικτύου για τις Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες ΙΕΤΜ.