Συντελεστές Διεκδίκησης

Σας παρουσιάζουμε όλους τους ανθρώπους και φορείς που συμβάλλουν ώστε η Ελευσίνα να βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας της.

Πολίτες της Ελευσίνας και των όμορων δήμων, καλλιτέχνες, επαγγελματίες, startuppers και ευρωπαϊκά δίκτυα που πιστεύουν, εργάζονται και οραματίζονται ένα διαφορετικό μέλλον για την Ελευσίνα, την Ελλάδα και το ευρωπαϊκό πολιτιστικό γίγνεσθαι.

§ Ομάδα Ενεργοποίησης Πολιτών

Με όχημα την πίστη και το πάθος τους, εργάζονται για να μεταδώσουν το όραμά μας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης!

Συντονισμός
– Βίκυ Πασιοπούλου: υπεύθυνη για τον προγραμματισμό και συντονισμό της ομάδας, η οποία επιμελήθηκε τις δράσεις ενημέρωσης όλων των ομάδων του τοπικού πληθυσμού.

Επικεφαλής ομάδων
– Ελένη Αναπλιώτη: δομές του Δήμου Ελευσίνας
– Αθηνά Γαβριηλάκη: πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσι της Ελευσίνας 2021
– Θανάσης Διολέτης: αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία της Ελευσίνας και των όμορων δήμων
– Θοδωρής Ευστρατιάδης: εθνικοτοπικοί σύλλογοι
– Κωνσταντίνα Κυρίτση & Βίκυ Τσακάλου: ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
– Παύλος Νικολαΐδης: καταστήματα εστίασης της Ελευσίνας και των όμορων δήμων
– Θάλεια Πρωτοπαππά: εμπορικά καταστήματα
– Γιάννης Σίδερης: δευτεροβάθμια εκπαίδευση και νέοι της Ελευσίνας

§ Φωτογράφοι Φακέλου Υποψηφιότητας

Χάρη στο ταλέντο τους, έδωσαν το στίγμα της υποψηφιότητας της Ελευσίνας, αποτυπώνοντας με το φακό τους την ιδιαίτερη ομορφιά της πόλης μας.

• Βαγγέλης Γκίνης
• Γιώργος Κοκκινιώτης
• Νικολέτα Κοντούλη
• Γιάννης Κουσκούτης
• Γιάννης Στάθης
• Ασπασία Σταυροπούλου

§ Concept & Σχεδιασμός Φακέλου Υποψηφιότητας

Η 2yolk είναι πολυβραβευμένη ελληνική εταιρεία Branding & Design, που ιδρύθηκε το 2003, ενώ από το 2011 είναι μέλος του τομέα branding & design της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ). Αντλώντας έμπνευση από το πολυδιάστατο, ιστορικά και σημειολογικά, προφίλ της Ελευσίνας, η 2yolk ακολούθησε μια λιτή και σαφή προσέγγιση, τόσο στην οπτική ταυτότητα, όσο και στο φάκελο υποψηφιότητάς μας. Σας ευχαριστούμε!

• Γιώργος Καραγιάννης
• Εμμανουέλα Μπιτσαξάκη
• Ελεονώρα Ξανθοπούλου
• Στεφανία Παπακώστα
• Αλεξάνδρα Παπαλούδη
• Δέσποινα Σακελλαρίδη

§ Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελευσίνας 2021 απαρτίζεται από εκπρόσωπους της καλλιτεχνικής, αυτοδιοικητικής, πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας, που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Κοινό τους χαρακτηριστικό το ότι πιστεύουν, οραματίζονται και διεκδικούν ένα διαφορετικό μέλλον για την Ελευσίνα!

• Πρόεδρος
– Γιώργος Τσουκαλάς

• Μέλη
– Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου
– Μαρία Βασιλείου
– Κέλλυ Διαπούλη
– Κωνσταντίνος Καλέσης
– Γαβριήλ Καμπάνης
– Σπυρίδων Κόλλιας
– Ευάγγελος Κυριακίδης
– Καλλιόπη Παπαγγελή
– Γιώργος Σκιάνης
– Πέγκυ Τσολακάκη
– Νίκος Ψούνης

§ Ο στενός συνεργάτης της Ελευσίνας 2021, busart

Αποτελεί το μοναδικό μέλος από την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για την Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο In Situ Network, η οποία έχει έδρα στο Γαλλικό Κέντρο για τις τέχνες στο Δημόσιο Χώρο Lieux publics – Centre national de création στη Μασσαλία. Η πλατφόρμα IN SITU συγκεντρώνει μια ομάδα Ευρωπαϊκών φεστιβάλ και πολιτιστικών κέντρων που δραστηριοποιούνται στις νέες μορφές τέχνης στο δημόσιο χώρο. Συνεργάζονται από το 2003 για την ανάπτυξη κοινών ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και την προώθηση καλλιτεχνών, την οργάνωση εργαστηρίων, την προώθηση καινοτόμων συμπαραγωγών και καλλιτεχνικών δημιουργιών, τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων κ.α.

Η Ελευσίνα 2021 επιδίωξε και κατάφερε την ανάπτυξη μιας σταθερής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο In Situ, που τη συνδέει με ένα πλήθος καλλιτεχνών και πολιτιστικών οργανισμών από όλη την Ευρώπη. Στόχος είναι η δημιουργία μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μαζί τους, καθώς και η ανάδειξη της Ελευσίνας σε σημείο αναφοράς για την Ελλάδα στο κρίσιμο για ολόκληρη την Ευρώπη ζήτημα του δημόσιου χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.in-situ.info

 

§ Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Ιστοσελίδας και Τεχνική Υποστήριξη

Η Codesigns Web Agency είναι η startup εταιρεία που ανέλαβε το σχεδιασμό και την κατασκευή της ιστοσελίδας της Ελευσίνας 2021, την ανάπτυξη web εφαρμογών, όπως και την IT υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της διεκδίκησης του τίτλου.

Οι startuppers Κώστας Βρούβας και Σταμάτης Διαμαντής ζουν, εργάζονται και επιχειρούν στην Ελευσίνα, αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό και κατασκευή ιστοσελίδων, καθώς και την ανάπτυξη web εφαρμογών με βάση την ελεύθερη και ανοικτού κώδικα πλατφόρμα του WordPress, την οποία χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν από blogs και εταιρικές ιστοσελίδες μέχρι e-shops, σύνθετες web εφαρμογές και plugins.

Αγαπούν μάλιστα τόσο πολύ το WordPress, που συνεργάστηκαν με άλλες εταιρείες, προγραμματιστές και σχεδιαστές, ώστε να συνδιοργανώσουν WordPress Meetups στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση του πρώτου WordCamp Athens, του επίσημoυ συνεδρίoυ του WordPress, που διοργανώνεται σε διεθνές επίπεδο υπό την αιγίδα του WordPress Foundation.

• Κώστας Βρούβας
• Σταμάτης Διαμαντής

§ Ομάδα Μελετών Αξιολόγησης Αντικτύπου

Το «Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού Έρευνας & Πολιτικής» (ΕΤΟΥΣΕΠ) του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με διευθυντή τον Αλέξιο Δέφνερ, εκπόνησε δύο μελέτες στην πρώτη φάση ανάδειξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021: «Διερεύνηση της Επάρκειας και της Βιωσιμότητας των Υποδομών της Ελευσίνας για τη Διοργάνωση ‘Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021’» και «Σχέδιο Αξιολόγησης Επιπτώσεων ΠΠτΕ 2021».

Κατά τη δεύτερη φάση, πραγματοποίησε και συντόνισε ένα World Café· ένα σύγχρονο εργαλείο διαβούλευσης σχετικό με την ΠΠτΕ 2021, τον πολιτιστικό σχεδιασμό και το όραμα των κατοίκων για το θεσμό.

Σας ευχαριστούμε!

• Επιστημονικός Υπεύθυνος
– Αλέξιος ∆έφνερ

• Ερευνητική Ομάδα
– Νικολός Βογιαζίδης
– Σωτηρία Κατσαφάδου
– Γεωργία Λάλου
– Νεοκλής Μαντάς
– Χριστίνα Μαντέλου
– Θεόδωρος Μεταξάς
– Κλεάνθης Συρακούλης
– Εύα Ψαθά

§ IETM international network for contemporary performing arts

Το IETM international network for contemporary performing arts είναι το μεγαλύτερο διεθνώς δίκτυο για τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες. Μέλη του είναι περισσότεροι από 500 πολιτιστικοί οργανισμοί και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από το χώρο των παραστατικών τεχνών: θέατρο, χορό, τέχνες του δρόμου, νέες τεχνολογίες κ.α.

Το IETM προωθεί την αξία της τέχνης και του πολιτισμού σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον και ενδυναμώνει την παρουσία επαγγελματιών του χώρου των παραστατικών τεχνών μέσα από την πρόσβασή τους σε διεθνείς διασυνδέσεις, καθώς και μέσα από ένα δυναμικό φόρουμ ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών. Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν τη διοργάνωση συναντήσεων δικτύωσης και ανταλλαγής, καθώς και την ενημέρωση καλλιτεχνών και επαγγελματιών για τις σύγχρονες εξελίξεις διεθνώς.

Η Ελευσίνα 2021 συμμετέχει ενεργά στο ΙΕΤΜ και παράλληλα καλλιεργεί τη γνωριμία και συνεργασία σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών και επαγγελματιών με το δίκτυο. Το ΙΕΤΜ αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς συνεργάτες μας στην προσπάθειά μας να γνωρίσουμε τη σύγχρονη Ευρώπη και τους σύγχρονους ευρωπαϊκούς προβληματισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες: ietm.org/en

§ Marketing & Επικοινωνία

Η Mentor αποτελεί τη startup εταιρεία που ανέλαβε το marketing και την επικοινωνία της Ελευσίνας 2021. Μέσω της διαχείρισης των social media, της δικτύωσης με οργανισμούς, φορείς και ομάδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και της χρήσης καινοτόμων εφαρμογών στην επικοινωνία και την προβολή, συνέταξε τον στρατηγικό σχεδιασμό του marketing και της επικοινωνίας του εγχειρήματος, με στόχο τη μετάδοση του οράματος της Ελευσίνας 2021 εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι startuppers Παναγιώτης Γκιόκας και Γιάννης Παππάς εργάζονται και επιχειρούν στην Ελευσίνα, έχοντας τα τελευταία χρόνια αποκτήσει εμπειρία σε project που αφορούν στην τουριστική προβολή της Δυτικής Αττικής, τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας, καθώς και την ανάδειξη της πολιτισμικής της κληρονομιάς.

Η Mentor, μέσω του διαγωνισμού καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας egg – enter•grow•go, προϊόν συνεργασίας της Eurobank με το Corallia Clusters Initiative, αναδείχθηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες ελληνικές startup για το 2016. Επενδύοντας στην εξωστρέφεια, η Mentor δραστηριοποιείται στη διοίκηση πολιτισμικών μονάδων, με εξειδίκευση στο marketing, τον πολιτιστικό/αρχαιολογικό τουρισμό, καθώς και τον στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης περιοχών με έντονο πολιτισμικό χαρακτήρα.

• Παναγιώτης Γκιόκας
• Γιάννης Παππάς

On the Move

§ Το On the Move είναι δίκτυο προώθησης πολιτιστικής κινητικότητας, το οποίο δημιουργήθηκε το 2002 στις Βρυξέλλες. Με περισσότερα από 35 μέλη σε πάνω από 20 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, έχει ως αποστολή να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τη διασυνοριακή κινητικότητα και συνεργασία καλλιτεχνών, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός ζωντανού και κοινού ευρωπαϊκού πολιτιστικού περιβάλλοντος, με ισχυρούς διεθνείς δεσμούς. Μέσω της ιστοσελίδας του, ενημερώνει καθημερινά καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου για προσκλήσεις συμμετοχής σε φεστιβάλ, residencies, εκπαιδευτικά προγράμματα, ευκαιρίες χρηματοδότησης κ.α.

Το δίκτυο On the Move αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς συνεργάτες της Ελευσίνας 2021.

Περισσότερες πληροφορίες: on-the-move.org

§ Ομάδα ∆ιαχείρισης

• Μαρία Βασιλείου
• Κωνσταντίνος Καλέσης
• Γαβριήλ Καμπάνης
• Βίκυ Πασιοπούλου
• Πέγκυ Τσολακάκη

§ Γραφείο Τύπου

Η Ομάδα Διαχείρισης έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το απαιτητικό έργο της διαχείρισης των υποδομών και των οικονομικών της Ελευσίνας 2021, καθώς επίσης και της σχέσης της με πολιτικούς φορείς, όπως τον Δήμο, την Περιφέρεια κ.α.

Το Γραφείο Τύπου, με υπεύθυνη τη δημοσιογράφο Δέσποινα Σαββοπούλου, έχει αναλάβει την ενδελεχή κάλυψη και παρουσίαση των δράσεων της Ελευσίνας 2021 στα εγχώρια ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

• ∆έσποινα Σαββοπούλου

§ Kαλλιτεχνικό πρόγραμμα της Ελευσίνας 2021

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Ελευσίνας 2021 αποτελεί προϊόν εντατικής και συστηματικής ζύμωσης με τον τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό πολιτιστικό τομέα. Στην προσπάθεια για την ανάδειξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συμμετέχει μια μεγάλη ομάδα συνεργατών-επιμελητών, η οποία συνέβαλε στη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού μας προγράμματος. Η ομάδα αυτή αποτελείται από επαγγελματίες στο χώρο των παραστατικών τεχνών, των εικαστικών, του κινηματογράφου, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής και του design.

Οι δεκαοκτώ συνεργάτες-επιμελητές είναι, με αλφαβητική σειρά, οι εξής:

• Λία Δήμου: sound artist (BSc Music & Sound Technology [Hons] & Distinction in Dissertation on Interactive Sound Systems Based on Gestural Control). Επιμελείται το πρότζεκτ “Sound Factory”.

• Δηώ Καγγελάρη: θεατρολόγος και λέκτορας στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επιμελείται το 5ο κεντρικό γεγονός του καλλιτεχνικού προγράμματος.

• Δήμητρα Κουζή: ιδρύτρια της Kouzi Productions. Επιμελήθηκε το πρόγραμμα ειδικών αφιερωμάτων-ντοκιμαντέρ.

• Ευάγγελος Κυριακίδης: Λέκτορας στην Αιγαιακή Προϊστορία στο Πανεπιστήμιο του Kent, διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος MA Heritage Management με έδρα την Ελευσίνα, προϊόν συνεργασίας του Πανεπιστημίου του Kent της Μεγάλης Βρετανίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

• Henk Keizer: συντονιστής του δικτύου Rural Routes, το οποίο ασχολείται με τις μεταβολές που παρατηρούνται στις ευρωπαϊκές αγροτικές περιοχές. Επιμελήθηκε το πρόγραμμα “AgriCulture”, το οποίο συνδέει την τέχνη με την αγροτική παραγωγή.

• Marie Le Sourd: διευθύντρια του διεθνούς δικτύου On the Move. Επιμελήθηκε προγράμματα που σχετίζονται με τη δικτύωση και την κινητικότητα επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.

• Δημήτρης Μιχάλαρος: διευθυντής της ΜΚΟ KatART-e από τα Μέγαρα. Συνεργάστηκε στο πλαίσιο του πρότζεκτ “AgriCulture”, το οποίο συνδέει την τέχνη με την αγροτική παραγωγή, καθώς και του “Future Neighbourhood”, το οποίο εστιάζει στη σχέση τέχνης και επιστήμης.

• Φιόνα Οικονομίδου: graphic designer. Συμμετέχει στο πρόγραμμα “agriculture”.

• Βάνα Ξένου και Γιώργος Παρμενίδης: εικαστικός και αρχιτέκτων μηχανικός αντίστοιχα. Επιμελούνται το πρόγραμμα “Living Museum”.

• Τίνα Πανδή και Σταμάτης Σχιζάκης: ιστορικοί τέχνης και μέλη της επιμελητικής ομάδας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Υπεύθυνοι για το πρότζεκτ “Alter Fabrication”.

• Κάτια Παπασπηλιοπούλου: υπεύθυνη επιμέλειας των εκπαιδευτικών πρότζεκτ στο πρόγραμμα «Περσεφόνη».

• Έλενα Συμεωνίδου: σύμβουλος περμακουλτούρας. Επιμελείται το πρόγραμμα «Κάθετοι Κήποι»

• Σύλλας Τζουμέρκας: σκηνοθέτης και επιμελητής του πρότζεκτ “Go Live!”.

• Γιάννης Τσιατσιάνης: υπεύθυνος μουσικής επιμέλειας του πρότζεκτ “Share the Light”.

• Φροσύνη Τρούσα: καλλιτεχνική διευθύντρια του διεθνούς φεστιβάλ χορού Arc for Dance, του μοναδικού ελληνικού φεστιβάλ χορού μέλους της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για το χορό Aerowaves, καθώς και του Κέντρου Χορού DAN.C.CE. Επιμελείται το πρότζεκτ “Moving Europe”.

• Nan Van Houte: γενική γραμματέας του Διεθνούς Δικτύου για τις Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες ΙΕΤΜ. Επιμελήτρια του πρότζεκτ για τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες «Αισχύλος».

§ Ο οργανισμός Cittadellarte-Fondazione Pistoletto

Ο οργανισμός Cittadellarte-Fondazione Pistoletto δημιουργήθηκε το 1998 ως συγκεκριμένη δράση-παρέμβαση του “Progetto Arte Manifesto” του Michelangelo Pistoletto, στο οποίο προτεινόταν ένας νέος ρόλος για τον καλλιτέχνη: αυτός της τοποθέτησης της τέχνης σε άμεση αλληλεπίδραση με όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας που συνθέτουν την κοινωνία.

Το όνομα Cittadellarte συμπυκνώνει δύο έννοιες: από τη μία αυτή του κάστρου ή καλύτερα μιας περιοχής όπου η τέχνη βρίσκεται υπό προστασία και από την άλλη, αυτή της πόλης, που αντιστοιχεί στην ιδέα του ανοιχτού χαρακτήρα και της διασύνδεσης με την πολυσυνθετότητα του κόσμου.

Η Ελευσίνα 2021 μοιράζεται τη φιλοσοφία του Τρίτου Παράδεισου, την οποία πρεσβεύει ο οργανισμός Cittadellarte-Fondazione Pistoletto, αυτή τη διαφορετική προσέγγιση του ρόλου της τέχνης στη σύγχρονη κοινωνία, η οποία μας εμπνέει να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση στην Ελευσίνα. Άλλωστε, η κεντρική ιδέα του προγράμματός μας, «Μετάβαση στην EUphoria», αναδεικνύει ακριβώς αυτή τη σχέση μεταξύ της ευφορίας και της σύνδεσης όλων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων με την τέχνη και τον πολιτισμό και ο Cittadellarte είναι ευρωπαϊκός πρωτοπόρος προς αυτήν την κατεύθυνση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.cittadellarte.it

§ Η Ομάδα των Βασικών Επιμελητών του καλλιτεχνικού μας προγράμματος

Aποτελείται, με αλφαβητική σειρά, από τους εξής:

• Γιώργος Αλεξάνδρου: αρχιτέκτονας, υπεύθυνος για τα πρότζεκτ που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική.
• Αγγελική Λαμπίρη: πολιτιστική διαχειρίστρια, υπεύθυνη παραγωγής δρώμενων της Ελευσίνας 2021.
• Κωνστάντια Μάνθου: αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια. Eπιμελείται τα πρότζεκτ σχετικά με τη δημιουργική βιομηχανία.
• Καλλιόπη Παπαγγελή: αρχαιολόγος, προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, καθώς και του Αρχαιολογικού χώρου και Μουσείου Ελευσίνας.
• Γιώργος Σκιάνης: χημικός και ιστορικός τέχνης. Επιμελείται από το 2003 τις εικαστικές εκθέσεις του Φεστιβάλ Αισχυλείων, συμμετέχει έκτοτε ενεργά στο σχεδιασμό της πολιτιστικής στρατηγικής της Ελευσίνας και είναι βασικός επιμελητής των εικαστικών της Ελευσίνας 2021.

§ Οργανισμός Nature Addicts

Στoν οργανισμό Nature Addicts, η τέχνη διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης καθώς και στη διαμόρφωση του αυριανού κόσμου. Οι Nature Addicts διαθέτουν ένα ευρύ δίκτυο καλλιτεχνών που εργάζονται στον τομέα των «τεχνών και του περιβάλλοντος» και μέσω αυτού του δικτύου επιδιώκουν να συμβάλλουν σε μια προσέγγιση που δεν επιθυμεί να τρομάζει τους ανθρώπους και να τους κάνει να αισθάνονται ένοχοι, αλλά περισσότερο να συμμερίζονται τις πραγματικές ανησυχίες των εμπειρογνωμόνων και των επιστημόνων μέσω του λεπτού, καλαίσθητου και αντισυμβατικού οράματος που μπορούν να εκφράσουν οι καλλιτέχνες.

Μέσω του Nature Addicts Fund, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα, τεχνικοί ή επιστημονικοί εμπειρογνώμονες από όλους τους κλάδους, καθώς και καλλιτέχνες κάθε μορφής έκφρασης συζητούν, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό μια μεγάλη και σημαντική ώθηση στη δημιουργικότητα.

Η Ελευσίνα 2021 δεν έχει απλώς εδραιώσει σταθερή συνεργασία μαζί τους, αλλά η φιλοσοφία τους και οι πρακτικές τους έχουν επηρεάσει σημαντικά τη φιλοσοφία και τον προσανατολισμό και του δικού μας προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες: na-natureaddictsfund.org/en