Πρόσκληση Συμμετοχής στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018

Η Ελευσίνα, σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά δυναμικά στη μεγάλη γιορτή της Μουσικής, γεμίζοντας τους δρόμους και τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης με μουσική για όλους!

Η  Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει για 19η χρονιά στην Ελλάδα, δίνοντας βήμα σε όλους να συμμετάσχουν ενεργά στο μελωδικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας. Από τις 21 μέχρι τις 23 Ιουνίου γιορτάζουμε, σε ένα μεγάλο τετραήμερο πάρτι με κεντρικό άξονα, τι άλλο; Τη μουσική!

Αλήθεια όμως, τι ακριβώς είναι μουσική; Είναι άραγε τo χτυποκάρδι, τα βήματα του δρόμου, μια συναυλία, ο ρυθμός, η επικοινωνία, οι θόρυβοι της πόλης, το πέταγμα ενός βότσαλου στη θάλασσα, τα μπασαρισμένα ηχεία, ένα πάρτι στην ταράτσα; Η ησυχία. Τα πάντα και τίποτα. Το κάθε τι γύρω μας, που προχωράει, ωριμάζει, εξελίσσεται. Η μουσική δεν αναλώνεται σε είδη και ταμπέλες, παραμένει αέναη στον χρόνο και φροντίζει να συγκρατεί όμορφες, άλλα και άσχημες στιγμές μέσα στις μελωδίες της. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τη μουσική και η μουσική έχει ανάγκη τους ανθρώπους.

Πάνω σε αυτή τη λογική, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής δίνει ένα έναυσμα για να μοιραστούμε τις σκέψεις, τις ιδέες και τις ιστορίες μας σχετικά με το τι είναι η μουσική.

Η Πανελλαδική Πρόσκληση Συμμετοχής για τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018 ξεκίνησε, και για πρώτη φορά γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, με ενιαίο μηχανισμό συλλογής προτάσεων για όλες τις πόλεις του δικτύου ΕΓΜ 2018!

Είναι πιο εύκολο από ποτέ να γίνετε μέρος της Γιορτής!

Η πρόσκληση θα είναι ανοιχτή έως τις 16 Μαΐου, ενώ θα γίνονται δεκτές μόνο αιτήσεις που έγιναν ηλεκτρονικά με τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω.

Μπορείτε να συμμετάσχετε ως ΜΟΥΣΙΚΟΣ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ή ως ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ, κάνοντας μια δράση στην πόλη, με δικά σας μέσα, αλλά σε συνεννόηση και υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής Ελευσίνας:

  • Πρόσκληση συμμετοχής προς Μουσικούς / Καλλιτέχνες

Θέλετε να αλλάξετε τον ρυθμό της πόλης; Είστε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μουσικοί; Είστε της κλασσικής, της rock, της παραδοσιακής ή της hip-hop σκηνής (κ.α.); Έχετε ένα συγκρότημα, μια χορωδία ή μια ορχήστρα; Δηλώστε συμμετοχή εδώ (Artists Google formέως τις 16 Μαΐου 2018.

  • Πρόσκληση προς συνδιοργανωτές* (σε πόλεις του δικτύου)
  1. Ζείτε με τη μουσική; Σας αρέσει να οργανώνετε δράσεις και εκδηλώσεις;
  2. Έχετε κήπο, ταράτσα η πρόσβαση σε πεζοδρομημένο δρόμο;
  3. Είστε παρέα, σύλλογος, ομάδα ανθρώπων ή πολιτιστικός φορέας;

Κάντε τη δική σας μουσική εκδήλωση στη μελωδικότερη μέρα του χρόνου! Δηλώστε συμμετοχή εδώ (Organizers Google formέως τις 16 Μαΐου 2018.

Ιδιώτες ή επιχειρηματίες, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα, σωματεία, ιδρύματα, μουσικές ακαδημίες ή σχολές, Ωδεία, Βιβλιοθήκες, Μουσεία, θέατρα, Ξενοδοχεία, Bar (κ.α.)

  • Είσαι σόλο καλλιτέχνης, DJ ή μουσικό σχήμα, ερμηνεύοντας πρωτότυπο υλικό ή μουσική; Προωθείς και διαχειρίζεσαι τα πάντα μόνος σου; Σε ενδιαφέρει να ζήσεις μια διεθνή εμπειρία; Δήλωσε συμμετοχή στο Nimpe Music Factory και γίνε 1 από τα 3 ελληνικά σχήματα που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Linecheck Festival and Conference, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Milano Music Week το Νοέμβριο 2018. (Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 29 Απριλίου)

——————————————————————————————————

Όλοι μπορούμε να αποτελέσουμε κομμάτι της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και να τη στηρίξουμε!

Γενικοί όροι συμμετοχής (http://www.europeanmusicday.gr/terms-and-conditions-2018/)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την κεντρική σελίδα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018: http://www.europeanmusicday.gr/emd2018_opencall