Βρισκόμαστε ακριβώς στα μέσα της διαδρομής έως ότου η Ελευσίνα αναλάβει και επίσημα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ανακοινώθηκε η ξεχωριστή και τιμητική διάκριση και δεν μας μένουν παρά 2 ακόμα χρόνια για να προετοιμαστούμε.

Όμως ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα!

Η Ελευσίνα είναι ήδη Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι ήδη Πρωτεύουσα του Πολιτισμού. Και αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε ήδη στον Χρόνο όπου όλα γίνονται, φτιάχνονται, πραγματοποιούνται. Ήδη διαμορφώνουμε την Μετάβαση.

Την Μετάβαση στην ημερομηνία 2021 αλλά κυρίως την Μετάβαση στην Euphoria.

Για τον εορτασμό των 2 χρόνων αυτής της πορείας επιλέχθηκε ένα έργο (Αποθέματα / Inventory*) αφιερωμένο στην «πορεία» με μια πορεία/Πομπή. 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, ύμνος στο εργατικό κίνημα της Ελευσίνας, συμμετοχή των ανθρώπων της Ελευσίνας. Μια μεγάλη, συναρπαστική, αγωνιστική, συνταρακτική πορεία στον χρόνο. Η Ιστορία.

Αυτό επιδιώκουμε: Να συνεχίσουμε μια κοινή πορεία προς την Euphoria, μια κοινή πορεία προς ένα διαφορετικό, βιώσιμο αύριο.

Παράλληλα, στοχεύουμε στον Πολιτισμό του αύριο. Γι’ αυτό και για τα 2 χρόνια διοργανώσαμε μια Συνάντηση με αυτόν τον τίτλο: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2030 / CULTURE 2030*, όπου θέσαμε ως βασικό ζήτημα τη συνεργασία των ανθρώπων του Πολιτισμού (Καλλιτέχνες, καλλιτεχνικούς παραγωγούς, Πολιτιστικούς Διαχειριστές) με τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με κύριο Μέσο τον Πολιτισμό, τη Δημιουργικότητα.

(*)Δράσεις:

Photo Credit: John Kouskoutis

Photo Credit: Contantinos Theodorou