Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Λουιζέττα: το καμαρίνι μιας επανάστασης

Ιούνιος 2017 - Ιούνιος 2017

 

Η επανάσταση παίρνει τη μορφή ενός αναλλοίωτου φαινομένου που μας πιέζει από όλες τις πλευρές και που το ονομάζουμε Αναγκαιότητα. Μπροστά σε τούτο το ανεξιχνίαστο κράμα του καλού και του κακού ορθώνεται το «Γιατί;» της Ιστορίας.

Βικτόρ Ουγκώ, 1793.

Το νέο έργο της Έλλης Παπακωνσταντίνου διαδραματίζεται στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, όπου παρακολουθούμε τα γυρίσματα μιας ταινίας με θέμα την αστική δημοκρατία και τη Γαλλική Επανάσταση. Τι συμβαίνει, όμως, στα διαλείμματα των γυρισμάτων; Πώς σχετίζεται ο σημερινός άνθρωπος με το τρίπτυχο «ελευθερία – ισότητα – αδερφοσύνη»; Στη Λουιζέττα (όπως αποκαλούσε χαϊδευτικά την καρμανιόλα ο Μαρά), ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι οι μαθητές με ειδικές δεξιότητες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελευσίνας, που συνεργάζονται με ηθοποιούς, μουσικούς και εικαστικούς. Η παράσταση, που θα έχει περιπατητικό χαρακτήρα, αποτελεί συμπαραγωγή της ‘Ελευσίνα 2021‘ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με το Φεστιβάλ Αθηνών, και επιστέγασμα μιας ευρύτερης συνεργασίας της ομάδας ODC Ensemble με τους μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελευσίνας, στο πλαίσιο του προγράμματος Europe Grand Central.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Concept/Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας
Δραματουργική συνεργασία: Στέλλα Ράπτη, Φιλήμων Πατσάκης
Βίντεο: Παντελής Μάκκας
Xορογραφία: Αθανασία Κανελλοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Κατσιναβάκη
Παίζουν: Adrian Frieling, Αναστασία Κατσιναβάκη, Δάφνη Μαρκάκη, Αντώνης Πριμηκύρης, Άλκηστις Πολυχρόνη, Ρόζα Προδρόμου, Θοδωρής Σκυφτούλης, καθώς και εθελοντές, εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελευσίνας
Μουσικός επί σκηνής: Νεφέλη Μαρκάκη.
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
22-25 Ιουνίου 2017
Ώρα: 21:00

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Ιούνιος 2017
Τέλος:
Ιούνιος 2017

Χώρος Διεξαγωγής

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Κανελλοπούλου 1
Ελευσίνα,